Quinoaflagegrød med gojibær

BAGTE SØDE KARTOFLER

Jeg ELSKER søde kartofler, og man kan bruge dem på en masse forskellige måder. Blandt andet bagte bare med smør, bagte med en masse fyld eller som fritter.

Jeg elsker mexikansk mad, og har derfor lavet fyldet inspireret derfra. Jeg er jo som sagt rigtig vild med søde kartofler, og de er også supergode for kroppen! De er fyldt med antioxidanter og indeholder næsten dobbelt så mange fibre som andre kartofler, som også hjælper på fordøjelsen og er en god kilde til jern og magnesium!

For at lave disse lækre maxikanske bagte kartofler skal du bruge følgende:

2 små søde kartofler

1 avocado

2 spsk salsa

1 håndfuld spinat

1/4 rød peber

1/2 jalapenos

2-4 spsk kidneybønner på dåse

Stil ovnen på 200 grader, og prik hul forskellige steder på den søde kartoffel. Stil dem derefter i ovnen, hvor de skal have en time. Mos avocadoen sammen med lidt citron, salt og peber. Tag dem der efter ud, skær dem over midt på og kom fyldet på!

Det der tager lang tid er at vente på, at den søde kartoffel bliver bagt. Derfor kan det være en idé, at bage en ekstra portion i ovnen, som du kan have stående i køleskabet. De kan nemlig sagtens holde sig et par dage!

Håber det kunne give lidt hjælp til inspiration til en lækker, sund og farverig frokost/aftensmad!

Velbekomme 🙂

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoaflagegrød med gojibær