RAW DADELKUGLER MED KAKAO

Når sundt bliver usundt #1

Den kommende tid har min søde veninde Kamilla sagt ja til at skrive et par indlæg. Kamilla er 20 år gammel og skal til at afslutte sit sidste år på gymnasiet. Kamilla og jeg mødte hinanden i 0. klasse, men mistede kontakten omkring 7. klasse. Vi har dog heldigvis fået den tilbage.
Kamilla har i mange i gået utrolig meget op i sundhed, men da hun for fire år siden blev indlagt med en svær grad af anoreksi lærte hun, at sundhed ikke altid er hvad man gør det til!
Så her kommer Kamillas historie om da sundhed blev usundt! Vi håber at I vil tage godt imod det!

Sundhed har for mig i mange år fyldt et RIGTIG stor del af mit liv, men jeg er først de seneste par år blevet opmærksom hvad sundhed egentlig er.

Jeg har altid været en meget eftertænksom og perfektionistisk pige, hvis krav til mig selv har været alt for høje. Specielt da jeg var mindre kunne jeg aldrig blive god nok. Alt under 12 i skolen var aldrig godt nok, og hvis der var nogen, der ikke kunne lide mig, så var det mig der havde fejlet. Blev i den forbindelse meget usikker på mig selv og begyndte at stræbe efter det perfekte. Jeg begyndte, da jeg var 12-13 år at fokusere meget på mad og sundhed og fandt en glæde og ro gennem den kontrol jeg havde over min krop og maden.

Sundhed der blev besættelse
I starten ville jeg bare gerne blive sundere stoppede med at spise “usunde” ting som eksempelvis slik, kage og chips mm. Jeg begyndte at læse mange blogs og artikler om sundhed, og som tiden gik udelukkede jeg flere og flere ting i min kost: Så måtte jeg ikke spise hvidt brød og pasta, som blev til at jeg slet ikke måtte spise gluten (fordi det var der jo nogle kloge hoveder, der sagde var usundt). Det samme gjaldt for kød, mejeriprodukter, producerede produkter og så videre. Jeg blev så besat af at være sund, at jeg slet ikke lagde mærke til, hvordan mad, motion og kalorier begyndte at kontrollere mig i stedet for, at det var mig, der kontrollerede dem.

Det hele kollapsede da jeg i slutningen af 1.g i 2013 blev indlagt med hvad der startede som en besættelse af sundhed og kontrol havde udviklet sig en svær spiseforstyrelse. Men dette blev også et stort vendepunkt. Det næste år brugte jeg på at “lære at spise igen” – og ja, jeg ved godt, at det lyder mærkeligt, men det var virkelig sådan det var. Jeg skulle lære hvordan man spiste med kniv og gaffel, jeg skulle lære at spise med andre omkring mig og jeg skulle lære hvordan man ikke gemte maden for andre og sig selv.

Jeg startede mit liv forfra: startede i 1.g (igen) på en ny skole, med nye mennesker, som ikke kendte “den syge Kamilla” og som ikke dømmer mig for min sygdom men i stedet for mig.

Jeg er sgu god nok!
Jeg er i dag blevet en meget klogere pige, ikke bare på sundhed, men også på mig selv. Jeg VED at der ikke er noget der hedder “perfekt” for der er sgu altid noget der kan blive bedre, men jeg ved også, at des mere man fokuserer på sine fejl, des mere ked af det bliver man også. Jeg har i dag lært at acceptere mig for MIG og ja, jeg kunne altid ændre nogle ting og nej, jeg ligner ikke en cover-girl, men jeg har heller aldrig haft det bedre, end jeg har det nu. Jeg er den jeg er og hvis folk ikke kan lide mig, jae, så er det vel ikke mit problem.

Jeg vil slutte her, for at opslaget ikke bliver for langt og forvirrende, for dette er jo kun toppen af isbjerget, men jeg håber at i kunne lide det. Det er meget grænseoverskridende pludselig at skulle åbne op for noget, jeg i mange år har prøvet at skjule. Hvis I har nogle spørgsmål er i mere end velkomne til at spørge på Sofie Langers Facebook – eller Instagramside (Sofiebuus).

Jeg ser frem til at fortælle mere om hvordan jeg mistede livslysten og pludselig skulle være “hende den syge” der skulle observeres døgnet rundt og transporteres i en kørestol. Jeg håber at i er klar på en Når sundt bliver usundt #2 og i mellemtiden kan I følge mig og min hverdag på min Instagram: Kamillafoens.

Knus Kamilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RAW DADELKUGLER MED KAKAO