RAW CHOKO-CASHEWBARS

LÆKKER FISKETAPAS

Jeg lavede i søndags denne lækre fisketapas, lavet i samarbejde med MENY Aalborg. Til denne tapas er der brugt 3 forskellige slags fisk og en kammusling.

Som de fleste ved skal man jo helst have fisk mindst én gang om ugen, men de fleste springer det over, da det oftest kan virke som en stor opgave at gå igang med. Det kan jeg også godt selv tænke, og derfor er det som regel også altid “bare” laks jeg vælger, fordi det er det letteste – har jeg altid tænkt! Men jeg fik disse fisk med hjem fra MENY Aalborgs megalækre fiskeafdeling og kastede mig ud i det, og det blev faktisk vildt lækkert.

MENYs fiskeafdeling får frisk fisk så oftest som muligt fra, både Hirtshals og Hanstholm, og der er altid spændende fisk efter sæson!

Det er perfekt til en lækker tapasaften, og så tager det faktisk ikke engang ret lang tid at lave!! Så læs med, og se hvordan du kan lave spændende og lækker fisk!

ANSJOSER
Jeg har aldrig været fan af ansjoser, efter jeg engang kom til at bestille en pizza med dem.. så da jeg fik at vide, at det var dem jeg skulle kaste mig ud i tvivlede jeg godt nok, men det endte med at blive en succes!

For at lave dem skal man trykke med fingeren for at tage hovedet af og fjerne indmaden, det er ret let. Læg dem herefter i mælk i en halv time. Herefter dryppes de af på køkkenrullen for at få mælken væk. Vend dem i mel (jeg brugte rugmel) og frituresteg dem herefter på panden i kokosolie.

De smager supergodt med en hjemmelavet aioli, og med lidt persille og citron på.

KAMMUSLING
Jeg elsker kammuslinger, men får dem alt for sjældent!!

Varm smør på en pande ved mellemhøj temperatur, og steg muslingen til den bliver brun på begge sider. Kog fiskefond med hvidvin helt ind og tilsæt til sidst lidt salt og peber. Dette skal rundt om muslingen i skallen. Hak derefter blomkål og tørsteg det, så er det klar til at komme ovenpå. Put herefter lidt persille og kørvel ovenpå, for at give det en lækker smag.

RØD MULLE
En fisk jeg aldrig har hørt om før! Så den var jeg spændt på at smage, og den viste sig at være rigtig lækker.

Kom salt og peber på og læg den herefter på en varm pande med kokosolie på. Giv den 3 minutter på skindsiden og vend den herefter rundt og giv den 1 minut. Tag herefter fisken af, og kom en citronsagt og 3 spsk fløde på panden til fiskesaften og kog det op. Tilsæt evt friskhakket kørvel, timian og persille.

SMELT FISK
Endnu en fisk jeg aldrig har hørt om, spændende!! Det sjove ved denne fisk er, at den dufter præcis som en agurk. Det var en fisk som vikingerne var vilde med, og den kaldes det danske svar på sardiner.

Bland her æg, rasp og grønne urter sammen,f or at få en slags kydderurtedej, som fyldes ind i fisken. Luk den herefter og vend den i mel (jeg brugte igen rugmel). Derefter frituresteges de på panden med kokosolie, evt sammen med ansjoserne!

Så er fisketapassen ellers klar. Server den med et lækkert flute, smør og et godt glas hvidvin til!

Jeg håber at Du kunne lide denne lille tapas idé, og fik lidt inspiration til, hvordan man kan bruge fisk oftere i sin hverdag.

Her kan du se lidt billeder fra MENYs fiskeafdeling!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RAW CHOKO-CASHEWBARS