MOTIVATION - AT SÆTTE MÅL MED SUCCES

LCHF-BASERET KOST + LÆKKER VARM KAKAO

Jeg er i fuld gang med projekt “back-on-track”. Jeg besluttede mig derfor i søndags for, at jeg ville prøve at leve en mere “low carb high fat”-baseret kost. Både for at se, hvordan min krop reagerer på det, men også fordi jeg synes det er spændende, at prøve nye ting i forbindelse med kost.

Til folk, der ikke ved hvad LCHF handler om, så handler så hovedsageligt om, at skære væsenligt ned på kulhydrater og spise en del mere fedt, som navnet også siger. Low carb high fat.

Jeg kan allerede mærke en stor forskel, kun 4 dage efter. For mig er der sket følgende:

– Jeg har tabt mig 2 kg – på trods af at jeg spiser mindst 1500 kcal om dagen. Fordi mit stofskifte er utroligt dårligt plejer jeg nærmest at tage på, hvis jeg spiser 1500 kcal på en dag.

– Jeg føler mig mæt mellem måltiderne, og går derfor ikke og snacker hele tiden, som jeg normalt ellers er ret så god til!

– Jeg har mere energi, og oplever ikke den træthed jeg ellers ofte plejer, når jeg når hen mod eftermiddagen.

– Jeg sover bedre! Normalt vågner jeg flere gange om natten, men de sidste par nætter har jeg sovet hele natten ud.

– Jeg craver ikke sukker. Hvis jeg har lyst til noget for disse dage er det ofte: tomater og Loving Earth chokolade (ikke helt sukkerfrit, men fyldt med gode fedtstoffer). Og når jeg kan mærke, at jeg har lyst til det, så spiser jeg det. Selvfølgelig i en tilpas mængde.

Jeg har helt sikkert ikke fortrudt den her lille kostændring – også selvom jeg normalt ELSKER brød, pasta, ris, kartofler osv. Men den trang vænner man sig hurtigt af med. Især fordi jeg også elsker ost, avocado og nødder, og det passer jo perfekt, fordi de er fyldt med gode fedtstoffer.

Hvis den søde tand skulle melde sig, laver jeg sommetider denne lækre varme kakao. Læs under billedet hvordan!

Du skal bruge:

 • 1/2-1 spsk raw kakaopulver
 • 1 tsk kokosolie
 • Kogende vand
 • 5 spsk usødet mandeldrik (eller alm mælk)

Det er supernemt at lave, og hvis man elsker mørk chokolade er det PERFEKT for dig. Hvis du er til mere lys chokolade kan du evt tilføje sødemiddel eller alm sukker.

Raw kakaopulver er superfood fyldt med antioxidanter, og er med til at skabe en balanceret hormonbalance.  

4 kommentarer

 • Jeg har ikke som sådan fundet opskrifter nogle steder. Jeg bruger Lifesum til at tracke det jeg spiser. Det oftest bare avocado, tun, æg osv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder vildt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger appen Lifesum til at tracke, om jeg får alt jeg skal have. Indtil videre har jeg kun fået mere energi af det, men er også spændt ift. træning, hvordan det kommer til at gå. Nyder VIRKELIG også den mad man kan spise, som man normalt ville spise med dårlig samvittighed. Jeg giver en update, når der er gået lidt tid <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også afprøvet mig med LCHF, men kunne kun klare en uge. Det var alt for hårdt ift. hård fysisk motion. Jeg drak nok 2,5 L vand på bare én time.

  Jeg var også virkelig dårlig til at have mine tanker med. Jeg fokuserede alt for meget på det jeg ikke måtte få. Men jeg NØD al den smør jeg kunne spise. Hæhæ!

  Jeg er spændt på hvordan din krop reagere <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOTIVATION - AT SÆTTE MÅL MED SUCCES