PULPBOLLER

ALTERNATIVE KANELSNEGLE

Jeg ELSKER kanelsnegle, og har længe gået og tænkt over, hvordan jeg får lavet de almindelige fyldt med sukker og smør, om til en sundere udgave – som også smager lige sådan!
Der er én vigtig OG sund ting i kanelsnegle: KANEL. Kanel er godt for helbredet. Det indeholder fibre, antioxidanter og er rigtig godt mod blodsukkeret. Det kan få det til at falde med ca. 30%, og så er det også rigtig godt for fordøjelsen!

Derfor vil jeg gerne vise, hvordan man får lavet den usunde kanelsnegl om til en sundere og mere nærende en af slagsen! OG så er de endda veganske, så de kan nydes med endnu bedre samvittighed!

skaermbillede-2017-07-16-kl-16-53-10

Til at lave disse lækre kanelsnegle skal du bruge følgende:

Dejen

8 dl blendet havregryn – jeg brugte glutenfrit

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

4 modne bananer

1 dl kokosolie

1 tsk vaniljepulver

Fyld

26 saftige dadler (vigtigt, ellers skal de stå i blød i mindst 20 min)

1 dl vand

3 tsk kanel

 

Sæt ovnen på 200 grader.
Bland først de tørre ingredienser, blend derefter bananerne og smelt kokosolien. Bland derefter dejen godt sammen, og lad den stå, mens du laver fyldet.
Til fyldet blendes dadlerne sammen med 1 dl vand og 3 tsk kanel til en cremet masse.
En god idé til at rulle dejen ud er, at lægge et stykke bagepapir, dejen, og så et stykke bagepapir mere ovenpå, da det gør det lidt lettere, så dejen ikke sætter sig fast på kagerullen. Herefter ruller du dejen ud, alt efter hvor tynd den skal være, tager det øverste bagepapir af, kommer fyldet på, og ruller den sammen. Så kan du skære kanelsneglene ud, alt efter hvor tykke du vil have dem. Det er forskelligt, hvor mange der bliver til, alt afhængig af, hvor tykke de laves! Derefter skal de i ovnen i 10 min, og VOILA !!!

De kan varmt anbefales! Held og lykke!

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PULPBOLLER