ER DET OK AT VÆRE FED?

VI ÆNDRER VORES LIVSSTIL

De sidste par aftener har Anton og jeg brugt på at se dokumentaren “What the health” på Netflix, som min veninde Ida anbefalede. Den handler om, hvor dårligt kød egentlig er for os, og hvor meget penge har at sige, når det kommer til diabetes, hjertekarsygdomme osv. Hvis du har fulgt med fra starten ved du, at jeg i en periode ikke spiste kød. Jeg har aldrig været den store kødspiser, og har ikke rigtigt behovet for det. Dog har min kæreste derimod altid elsket kød, og har ikke rigtigt kunne sætte sig ind i mine valg.

Efter vi har set dokumentaren er hans syn blevet ændret, hvilket jeg aldrig havde regnet med. Da vi sad og så det sidste af dokumentaren i dag, kiggede han på mig og sagde “Vi bliver nødt til at smide vores pålæg ud. Jeg kan ikke spise det”. Så det har vi gjort. Dagen i dag skal bruges på at få ryddet ud i køleskabet, og til at få handlet ind til en uge med plantebaseret kost. Det bliver spændende at se, om vi kan mærke forandringer i kroppen. Der skulle gå 2 uger, og så har kroppen renset ud. Det er hvert fald noget vi prøver i en periode, og så må vi se, hvordan det kommer til at gå. Jeg elsker at eksperimenterer med forskellige måder at spise på, og det vegetariske og veganske har altid været utroligt spændende. Dokumentaren var for mig bare prikken over i’et. Men nu må vi se.

Jeg har tænkt mig at lave flere “What I eat in a day” videoer, men også skriftlige indlæg. Det håber jeg I vil følge med på!

Hvis du ikke har set dokumentaren på Netflix, så er det altså med at komme i gang! En ting der især er spændende i forbindelse med kost er, hvor meget medicin vi kunne spare, blot ved at spise plantebaseret.

Min mor har sygdommen Chrons, en kronisk tarmsygdom, som hun resten af sit liv skal tage medicin for, men en undersøgelse viser faktisk, at hun kan blive fri for medicin, hvis hun spiser en plantebaseret kost. Så det har hun faktisk, (det havde jeg heller aldrig regnet med) tænkt sig at prøve det! Det skal jeg nok holde Jer opdateret med!!

skaermbillede-2017-08-12-kl-12-16-08

2 kommentarer

 • John

  Det er altid godt at være bevidst om, hvad man spiser, og det er godt at spise varieret, så man ikke får for meget kød og glemmer at spise sine grøntsager.

  Med det sagt, har jeg set dokumentaren, og den føles meget forudindtaget. Noget af det første, han fortæller er, at kød er sat i samme kategori som rygning og plutonium, mht. kræftfremkaldende stoffer. Det får kød til at virke meget skræmmende, da han samtidig viser overdrevne videoklip af at stege cigaretter til børnene. Betydningen af IARCs kategorier af kræftfremkaldende stoffer har intet at gøre med hvor stor risikoen for kræft øges, men snarere hvor mange beviser der er, for at stoffet er kræftfremkaldende i en vis grad. Derfor er ultraviolet stråling (fra sollys) og alkohol i samme kategori. I dokumentaren stiller han det meget ledende spørgsmål: “Was this like I had been essentially smoking my entire childhood?” Nej, overhovedet ikke, det har intet med kategori 1 at gøre.

  Han snakker også med ‘eksperter’, som kommer med meget tvivlsomme udtalelser, såsom at “Carbs cannot make you fat. We have storage in our muscles, […] so when we eat carbs, we either store it or we burn it. Now eat fat, that goes straight to your fat”. Dette er ikke rigtigt. Alle som har haft biologi eller bare ren fornuft ved, at man sagtens kan blive fed af kulhydrater, og at man sagtens ikke kan blive fed af at spise fedt.

  De fleste af de eksperter han drager ind her har mere at sige om, hvor usundt det er at være overvægtig og ikke så meget hvor farligt kød er.
  Hele dokumentaren fremstår som propaganda, og der er har været meget kritik af den, som ses på Wikipedia-siden omhandlende dokumentaren.

  Undskyld den lange kommentar, og jeg har intet imod dit mål om at spise mindre kød. Jeg vil bare gerne slå fast, at What The Health ikke skal ses som at en logisk, fornuftig, neutral dokumentar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Langer

   Hej!
   Jeg er helt enig i det du skriver. Det er nu heller ikke alt jeg er lige enig i ift dokumentaren. I forvejen er jeg imod at spise for meget kød pga. dyrevelfærd og miljø. Jeg er overbevist om, at vi er født planteædere og ikke er født til at spise dyr!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ER DET OK AT VÆRE FED?