PIIIINLIGT #1

HOKKAIDOFALAFLER

Hokkaido græskaret er i øjeblikket i sæson, og herhjemme er vi vilde med det. Man kan lave det på mange forskellige måder. Som f.eks. fritter, mos, suppe osv. Vi elsker falafler, og jeg spiser ikke kød, så det er en god måde at erstatte kød-delen på. I stedet for at friturestege falaflerne, som de oftest bliver, når man får dem fra forskellige take-away steder, så putter jeg dem i ovnen. Det gør jeg for at gøre dem fedtfattige.

Græskar er generelt godt for f.eks. vægttab, da de indeholder en masse fibre og få kalorier. Derudover er det også godt at indtage efter en hård træning, da det indeholder næringsstoffet kalium, og hjælper derfor med at opretholde kroppens balance af elektrolytter, og dermed gør at kroppens muskler fungerer allerbedst.

skaermbillede-2017-10-03-kl-12-14-12

Du skal bruge:

  • 2 dåser kikærter i vand
  • 1/2 hokkaidogræskar
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk garam masala / el. spidskommen
  • salt & peber
  • 2-3 Sesamolie (eller anden olie)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk bagepulver

Skær det halve græskar ud i tern og tage skrællen af. Kog dem i 8-10 minutter. Mens kan du blende de andre ingredienser. Når græskaret er kogt færdigt skal det blendes sammen med resten. Lad massen stå i mindst en halv time. Sæt ovnen på 180 grader. Form de små falafler på en bageplade og pensel dem med lidt olie. Giv dem herefter ca. 20 minutter, vend dem, smør olie på og giv dem yderligere 15-20 minutter. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PIIIINLIGT #1