12. DEC // MADFAVORITTER

13. DEC // “Hvorfor spiser du ikke kød?”

GLÆDELIG 13. DECEMBER. Spørgsmål jeg oftest får i forbindelse med, hvorfor jeg ikke spiser kød.

Et af de spørgsmål jeg ofte får i forbindelse med, at jeg ikke spiser kød er HVORFOR. Det har jeg hermed valgt at svare på, og uddybe så godt jeg kan.


Det startede egentlig allerede tilbage sidste år, hvor jeg begyndte at se en masse veganske “What I eat in a day”-videoer, og det synes jeg var spændende. Jeg har aldrig rigtig ELSKET kød, og jeg har altid elsket dyr, og i forbindelse med at jeg så en videoer, begyndte jeg også at se flere dokumentarer og læse mere omkring alt det her med, hvordan dyr bliver behandlet, og hvordan det påvirker kroppen.

Jeg kan ikke rigtigt se, hvorfor jeg skal spise et lig fyldt med stresshormoner og en masse andre dårlige ting. Jeg synes tanken om at spise noget, der engang har været levende lige så godt kunne være et menneske. Det lyder jo også ulækkert, og det kunne vi aldrig finde på.6f4dc2ac-eb58-4379-ad58-3402b0b6ed5c

.. Hvad skal du så spise juleaften?

I hvert fald ikke kød. Lige umiddelbart tænker jeg at lave lækre veganske retter, jeg tager med til juleaften hos min familie. Skriv endelig, hvis I kunne tænke jer nogle bud på, hvad sådan et måltid kunne bestå af!

.. Hvor får du så dine proteiner fra?

Er et af de spørgsmål jeg får allermest. Og der har jeg bare ét spørgsmål. Hvor får dyrene sine proteiner fra? Grøntsager. Så det vil sige, at de proteiner man får gennem kød allerede er “brugte”. Derudover skal man slet ikke have nær så meget protein, som folk går og tror. Den her protein-trend er gået helt amok.

.. Tror du aldrig nogensinde du kommer til at spise det igen?

Som det ser ud nu, så kan jeg kun sige et stort fedt NEJ. Det er jo ikke til at sige om det ændrer sig, men jeg kan ikke, hvorfor det skulle ændre sig. Jeg er ikke veganer, men det skulle nærmere gå den vej end at jeg begynder at spise kød igen. Jeg har flere gange drømt, at jeg spiste kød, hvor jeg simpelthen fik det så dårligt af det.

2 kommentarer

 • Julie

  Super fedt indlæg! Jeg går rigtig meget, og overvejer at blive vegetar, da jeg ikke er specielt vild med kød, samt hvad det gør mod kroppen og miljøet. Har du nogle “start tips”? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Langer

   Hvor fedt!! Jamen en god idé er at se videoer på YouTube eksempelvis. Der er ofte megagod inspiration at hente! Jeg synes blandt andet Maddie Lymburner, Ellen Fisher og Alyse fra Raw Aligment er virkelig gode. De er veganere, men man kan jo altid lave det om til vegetarisk! Håber det kunne hjælpe <3 Det kan være jeg laver et indlæg med gode tips til at blive vegetar.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

12. DEC // MADFAVORITTER