15. DEC // YOGA & STRESS

16. DEC // SPISEFORSTYRRELSE?

GLÆDELIG 16. DECEMBER. Her sidder jeg og tænker over, hvor meget kalorietælling gennem tiden har styret mig. Hvor unødvendigt det er at tælle kalorier, hvis man bare spiser med sin sunde fornuft. Det er ikke nødvendigvis, fordi jeg har ladet være med at spise det, jeg ved der indeholder mange kalorier, men samvittigheden og humøret efterfølgende er dårlig resten af dagen. Forrige fredag var jeg hos min psykolog, det var inden min aftale med en veninde om, at vi skulle ind og spise nachos, og allerede der havde jeg dårlig samvittighed, fordi jeg vidste at jeg både skulle spise nachos OG chips senere på dagen. Men det skal der sgu fandeme også være plads til, haha.

Jeg synes selv, at jeg er ret så ærlig her på min blog. Det er jeg, fordi det hjælper mig selv. Udover det får jeg rigtig ofte beskeder fra folk, som synes at det jeg skriver, hjælper dem. Om ikke andet til i hvert fald ikke at føle sig alene. Det her er nok mit mest personlige indlæg. Det er det fordi alt det her med kalorietælling og spiseforstyrrelse jo ikke bare lige er en opskrift eller et indlæg omkring mine madfavoritter. Derimod er det noget af det allermest sårbare og personlige, og jeg synes det er så megavigtigt, at det ikke nødvendigvis er et tabu at snakke om.

Spiseforstyrrelse?
Det er vigtigt for mig, at understrege, at det her IKKE er råd til, hvordan du skal tabe dig eller hvordan du skal blive sundere. Tværtimod. Det er bare for at fortælle lidt om, hvad nogle af mine problemer er i forhold til mad. Jeg planlægger hele tiden inde i mit hovede, hvad jeg skal spise næste gang. Hver aften inden jeg går i seng planlægger jeg, hvad jeg skal spise næste dag. Ofte sker der det, at jeg ikke ender med at spise det jeg havde planlagt = dårlig samvittighed igen. Shit, hvor lyder det bare megaåndet, når jeg sidder og skriver det ned. Jeg har altid set en spiseforstyrrelse som, at enten så er du MEGAtynd eller megatyk. Meget sort-hvidt-agtigt, men det er jo ikke rigtigt sådan det hænger sammen. Jeg ved stadig ikke helt, hvad det er i mit hovede, der gør det hele så forkert, men det er jeg heldigvis ved at få hjælp til.


Mit budskab med det her indlæg er ikke, at man nødvendigvis har en spiseforstyrrelse, overhovedet, fordi man tæller kalorier, det er vigtigt for mig at understrege. Men er det virkelig dét værd, at tælle kalorier? At vide hvad der er af kalorier i alt hvad du spiser? Efter min mening så gør det sgu mere skade end gavn. Pas på dig selv, og tænk på dig selv! Det er altså også ok, at sætte sig selv og sine problemer i første række engang i mellem.

Jeg har sådan lyst til at skrive alt muligt med, at jeg ikke håber, at din mening om mig bliver ændret, fordi jeg åbner op om mig og mine skavanker, men på den anden side… så gider jeg ikke undskylde for, hvem jeg er. Derudover er en spiseforstyrrelser ikke en identitet. Jeg er som jeg hele tiden har været! Skål på det!

Det blev også en længere smøre. Hvis I er interesseret kan der komme en Pt. 2 engang, når jeg er klar til at åbne mig mere op!

GOD WEEKEND OG GODE VIBES FRA MIG <3

25484952_10214297736014649_869928617_o

 

3 kommentarer

 • Emma Sofia O Oberreuter

  Virkelig godt indlæg og sejt at du tør dele det på bloggen. Jeg kan 100 % føle med dig og har haft/stadig til tider det lige sådan. Jeg er begyndt at tænke at det “bare” er mad, og det er dumt at det fylder så meget. Men ja, der er helt sikkert noget der gør, at man får det sådan. Håber du har det bedre nu. knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Sommer

  Hej Sofie. Super sejt, at du deler dine personlige oplevelser og erfaring med psykisk sygdom, men jeg er forvirret – har du fået stillet diagnoserne; angst, OCD, stress og depression? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Langer

   Hej Julie,
   Jeg har en depression og så har jeg OCD. OCD er en angstlidelse. Depressionen er kommet ud af noget stress. Det er lidt svært at forklare, men jeg får medicin pga. depressionen. Håber det var svar nok. Det er sgu lidt svært at forklare!

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15. DEC // YOGA & STRESS