20. DEC // AT SÆTTE FACADE PÅ & MEDICIN?

21. DEC // 3 BEGYNDERTIPS TIL AT BLIVE VEGETAR/VEGANER

GLÆDELIG 21. DECEMBER. Vi nærmer os juleaften nu, og jeg glæder mig helt vildt. Mange glæder sig, fordi de glæder sig til julemaden. For mig i år bliver det lidt anerledes i og med, at jeg jo ikke spiser kød. På lørdag skal jeg lave mad med min mor, så jeg også kan få lidt lækkert juleaften. Hvis I er interesseret i et indlæg, hvor jeg fortæller/viser, hvad jeg skal spise juleaften, så sig endelig til!

Nå, nu til the fun part. Jeg har fået nogle forespørgelser på, om jeg ikke kunne lave en guide til, hvordan man kan blive vegetar/veganer. Droppe kødet. Det bliver ting, der har hjulpet mig til at droppe kødet, mine meninger og andre gode ting, jeg har lært henad vejen.

For mig var springet ikke stort at tage. Kød har aldrig rigtig sagt mig noget, men jeg ved at der er en masse der elsker det.

RESEARCH..
Mit første bud er helt klart, at få viden omkring, hvordan dyrene har det. Det kan godt være, at dyrene har det bedre i Danmark end andre lande, men de har det altså stadig IKKE godt. Udover det er det utrolig dårligt for miljøet og IKKE godt for din krop. Der findes dokumentarer på Netflix som “What the health”, “Earthlings” og “Forks over Knives”. Jeg ved godt, at de er meget amerikanske, men de har alligevel fat i noget! OG interesserer du dig bare en lille smule for dyrevelfærd, og for at få en sund og rask krop, der kan leve i mange år, så vil de her dokumentarer helt klart give dig det sidste skub!

Hvorfor vil du droppe kødet?
Tænk over, hvorfor du gerne vil droppe kødet. Er det i forhold til miljøet, for dig selv eller andre grunde. For mit vedkommende var det lidt en blanding af det hele? Jeg synes ikke, at det dødt dyr, fyldt med stresshormoner og andre dårlige ting gør noget godt for mig. Udover det, så synes jeg ikke at det er særlig appetitligt at spise noget, der engang har levet og så er det SÅ utroligt dårlgit for miljøet.

Sommetider kan jeg godt savne f.eks. frikadeller, men når jeg så kommer i tanke om, at det faktisk er et blendet dyr, mister jeg fuldstændigt lysten og kan væmmes ved, at man kan kalde et blendet dyr for mad.

Find vegetariske/veganske grupper
På Facebook findes der er en masse veganske grupper, som du kan melde dig ind i. Der kan man få en masse god inspiration til lækker vegetarisk/vegansk mad. Derudover er det utrolig mange veganske youtubere, der laver “What I eat in a day”-videor med simple retter, som også er lækre! Hvis der er interesse har jeg en masse at dele ud af.


Jeg er godt klar over, at det her er begyndt at blive et spændende emne for folk, og der er mange delte meninger. Det her er bare mine meninger, og jeg håber at Du kunne bruge rådene til lidt.

De fleste af mine opskrifter er enten vegetariske eller veganske. Tjek blandt andet disse auberqinepizzaer ud eller lækre fyldte søde kartofler!

 

auberginepizza-290185800-1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20. DEC // AT SÆTTE FACADE PÅ & MEDICIN?